Fotowanden

creatieve-fotowand

Fotowanden, maak je ruimte uniek

Eindeloze mogelijkheden met fotobehang! Behang is terug van weg geweest. Waar behang een groot aantal jaren als ouderwets werd gezien, is het tegenwoordig dé manier om sfeer in je huis te brengen. En met de jaren zijn ook de mogelijkheden uitgebreid, dankzij nieuwe technieken is het mogelijk om jou favoriete foto te transformeren tot een fotowand in elke ruimte. Fotowanden geven een compleet nieuwe look aan kantoorruimtes, winkels en ook thuis.

Een fotowand kun je op van alles baseren. Wil je er iets van jezelf in kwijt door bijvoorbeeld je eigen interesses terug te laten komen? Of wil je juist een gevoel overbrengen? Met de juiste toepassing van beeld kan je een bijzonder effect bereiken. En dit is waar de Ruimtestylist meerwaarde biedt. We produceren en monteren niet alleen je fotowand, we denken ook mee hoe we jou beoogde effcet zo goed mogelijk kunnen bereiken.

“Fotobehang kan inspireren, harmoniseren en is een sfeerbrenger.”

Een fotowand bij de Ruimtestylist:

R

Advies in beeldkeuze

R

Zie vooraf het resultaat

R

Topkwaliteit materiaal en bedrukking

R

Professionele applicatie

Preview van je  fotowand

Veel van onze klanten vinden het lastig om in te beelden hoe een fotowand in eruit ziet. Om die reden biedt Ruimtestylist de mogelijkheid om van tevoren de fotowand met nieuwe look digitaal te bekijken. Door de foto digitaal op de wand te plaatsen zie het eindresultaat al voordat het behang op de wand zit. Een groot voordeel van deze werkwijze is dat we vooraf kunnen zien of de foto overal goed past. Zo kom je er niet pass bij het plakken van de wand achter dat dat stopcontact wel op een hele prominente plaats in de foto komt. Kortom, geen onaangename verassingen.

ontwerpen-fotowand
fotos-voor-je-fotowand

Foto’s voor je fotowand

Je kan natuurlijk zelf een foto aanleveren voor je fotowand. Wij kijken dan of de foto aan alle kwaliteitseisen voldoet. Wij kunnen ook fotosuggesties doen op basis van de wensen. Als fotograaf hebben we zelf  een grote collectie beelden of kunnen we zelfs een beeld speciaal naar jouw wens fotograveren.

 

Aanbrengen van je fotowand

Natuurlijk kan je je fotobehang zelf op je wand aanbrengen. Krijg je al zweethanden als je denkt aan deze klus? Geen nood, wij helpen je graag! Als je de aplplicatie van het fotobehang over laat aan de Ruimtestylist ben je verzkerd van een perfect eindresultaat en heb jij er geen omkijken naar.

professioneel-aanbrengen-fotobehang
fotoframe-in-woonkamer

Per seizoen een andere foto

Wil je graag regelmatig de look and feel veranderen? Of ben je bang dat je snel uitgekeken raakt op je fotowand? Een tekstielframe is een oplossing voor jou. Dit kan van klein formaat tot een hele wand.

Vragen over fotowanden

Kan ik het fotobehang zelf aanbrengen?

Jazeker kan je zelf behangen. Wij kunnen de juiste behanglijm en, indien nodig, voorstrijkmiddel leveren. Houdt er wel rekening mee dat de breedte van het behang afwijkt van normaal. De banen zijn 135 cm breed, waardoor het lastiger kan zijn om dit zelf te doen. Daarnaast heb je te maken met een patroon, wat goed aan moet sluiten, anders is het eindresultaat niet wat je vooraf hebt gezien.

Krijg ik naden door de afbeelding op mijn fotowand?

Naden zijn niet te voorkomen, maar de behangbanen zijn 135 cm breed. Hierdoor heb je minder naden dan regulier consumentenbehang. Op veel wanden zitten contactdozen welke moeten worden uitgesneden in het behang, een precies werkje om het optimale eindresultaat te bereiken.

Kan ik een fotowand schoonmaken?

Afhankelijk van het soort behang kan het schoongemaakt worden. Niet hard schrobben, maar met een zachte doek is het mogelijk. Bij overmatig watergebruik kan het behang weer wat gaan bobbelen op de behandelde plek, dit zal met het drogen weer wegtrekken.

Verkleurt een fotowand?

Door het gebruik van kwalitatief goed behang en de hoogwaardige inkt zal verkleuring minder snel optreden dan bij consumentenbehang. De snelheid heeft ook te maken met de mate van zonlicht wat rechtstreeks binnenkomt op de wand. In de loop van de jaren is verkleuring niet te voorkomen.

Zijn alle beelden geschikt voor een fotowand?

Nagenoeg alle beelden zijn geschikt voor fotobehang. Voorwaarde is wel dat de foto scherp is. De Ruimtestylist beschik over programma’s waarmee we veel foto’s kunnen bewerken tot een grote wand. Ook op diverse internetsites kun je foto’s, tegen betaling, downloaden die gebruikt kunnen worden op voor een fotowand. Heb je een geschikte foto? Let dan wel op dat er geen copyright op zit en/of dat er geen watermerk is toegevoegd aan de foto.

fotowand-sportfoto

Kosten voor een fotowand

De investering voor een fotowand is uit verschillende onderdelen opgebouwd. Daarom doen we je graag een voorstel op maat op basis van je eigen wensen. Via onderstaande button kun je een offerte aanvragen, je krijgt binnen 48 uur reactie van ons.

Contact