Foto op dibond

foto-op-dibond

Dibond, perfect materiaal voor fotoprints

Dibond is een kunststofplaat van 3 of 4 mm dun, met een toplaagje aluminium, een sandwichplaat met kunststof ertussen. Dit materiaal is duurzaam, zeer sterk en licht in gewicht, waterdicht, UV werend en geschikt voor binnen en buiten.

Dibond kan rechtstreeks bedrukt worden, maar kan ook beplakt worden met een folie. Er zijn verschillende kleuren mogelijke én uitvoeringen: brushed of metallic. Lees op deze pagina meer over de toepassingen.

“Een foto op dibond is een duurzame oplossing”

Dibond fotoprints bij de Ruimtestylist:

R

Advies in toepassing

R

Veel toepassingen mogelijk

R

Topkwaliteit materiaal en bedrukking

R

Professionele montage

Toepassing van Dibond fotoprint

Dibond is geschikt voor alle interieurs, dus zowel thuis als in kantoor-, bedrijfsruimtes. Doordat het materiaal heel licht is kun je het bijna overal ophangen. Het afdrukken van foto’s of een kunstwerk op dibond geeft een heel verrassend effect en geeft je ruimte daardoor een boost.

Maar denk ook eens aan achterwanden in de keuken, als wand in het toilet, displays, reclameborden. Kortom een veelzijdig materiaal, die meer toegepast zou mogen worden!

toepassing-dibond-op-deuren
keuken-met-creatieve-fotowand

Dibondpaneel foto voor keuken of badkamer

Wil je de keuken of badkamer een extra dimensie geven en laten passen bij de rest van het interieur? Denk dan eens aan een dibond achterwand met foto naar keuze.

Douchen in de tropen of midden op het strand, geen probleem! Koken met uitzicht op de Grand Canyon of de bergen in Oostenrijk, ook dat kan!

Dibondpanelen zijn watervast, kras-, en vlekbesteding, licht in gewicht en makkelijk te monteren. Na montage van de dibondpanelen hoeven ze alleen nog te worden afgekit.

Monteren van dibond

Dibond kan op verschillende manieren worden opgehangen. Dibond kan rechtstreeks op een gladde wanden of deuren worden bevestigd door middel van een krachtige lijm.

Daarnaast zijn er verschillende ophangsystemen die u eenvoudig zelf kunt uitvoeren.  Deze dibond hangers is eenvoudig te bevestigen met een reeds aangebracht verlijming op de achterzijde van de hanger. Omdat de lijm is uitgevoerd met twee componenten zijn er geen extra handelingen nodig. Deze hangers kleven op gladde ondergronden.

Voordat de hangers worden bevestigd, moet de ondergrond wel goed worden ontvet.

montage-fotoframes

Vragen over dibond fotoprints

Kan ik dibond zelf ophangen?

Ja je kan dibond ophangen aan de muur. Wanneer je ervoor kiest om dibond niet rechtstreeks op de wand te bevestigen, dan wordt er een bevestigingssysteem bij geleverd.

Is een dibond verkrijgbaar in elk formaat?

 Ja, je kunt zelf kiezen op welk formaat je jouw afbeelding op dibond wilt hebben. Zo kun je dibond geheel laten passen in jouw interieur.

Kan ik een dibond schoonmaken?

Dibond kun kun je schoonmaken met een allesreiniger en zachte doek. Het gebruik van schuurmiddel kan het dibond beschadigen.

Verkleurt een dibond toepassing?

Door het gebruik van kwalitatief goede materialen wordt de kans op verkleuren verkleind.

Bij een zwart/wit afbeelding valt verkleuring minder op dan bij een full collor. Echter in de loop van de jaren verkleurt dibond ook, net als alle andere materialen onder invloed van (zon)licht. 

Zijn alle beelden geschikt voor een dibond?

Alle beelden kunnen worden uitgevoerd op dibond. Het is afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en het interieur of je kiest voor een full-collor of zwart/wit uitvoering.

kosten-dibond-fotoprints

Kosten voor dibond fotoprint

De investering voor een dibond fotoprint is afhankleijk van formaat, materiaal en eventuele montagen. We kijken graag wat in jouw situatie de beste toepassing is. We doen je dan een voorstel op maat op basis van je eigen wensen. Via onderstaande button kun je een offerte aanvragen, je krijgt binnen 48 uur reactie van ons.

Contact